top of page
AGILE_CONNECTED.png

MIGRANTEN

HOTEL

Achtersluispolder Zaandam
Multi-tenant
TOP

Achtersluispolder Zaandam

Op een industrieterrein is ‘goed internet’ niet altijd vanzelfsprekend. Het project Maakgemeenschap De Hoop in de Achtersluispolder in Zaandam is daar een mooi voorbeeld van. Zo ondervonden ook Hans de Visser van Corporatiekracht, projectleider in de bouw van het Migrantenhotel.

De 122 appartementen worden gebouwd en ingericht volgens een modulair bouwsysteem Ursem Modulaire Bouw uit Wognum. De appartementen bieden huisvesting aan arbeidsmigranten.

 

Wifi in een apapartementcomplex

De tussenwanden van de appartementen worden flink geïsoleerd. Het was nog maar de vraag of een internetverbinding via wifi-antennes op de gangen voldoende zouden zijn om elk appartement van internet te voorzien.

In overleg met bouwbedrijf Ursem voerde Agile Connected daarom een wifimeting uit in een 100% vergelijkbaar gebouw. We concludeerden dat de wanden van de units niet voldoende doorlaatbaar waren voor een wifisignaal. In het ontwerp is daarom gekozen om in elk van de 122 appartementen een eigen wifi-antenne te plaatsen. Een deel van de antennebehuizing wordt al in de prefab-fase door Ursem ingebouwd.

Televisie op een industrieterrein

Een woning moet de beschikking hebben over een aansluiting voor televisie, maar het tv-signaal ontbreekt op dit industrieterrein. Daarnaast is het voor de bewoners belangrijk om tv te kunnen kijken die uitgezonden wordt vanuit het land van herkomst.

Om dit probleem te tackelen werken we samen met partner Timp & Simons en de oplossing vonden we in een satellietverbinding. De televisiekanalen worden nu over het internet (IPTV) verstuurd. In elke kamer wordt de tv aangesloten op een netwerkpoort van de wifi-antenne.

Betrek ons zo vroeg mogelijk bij plannen voor nieuwbouw

Corporatiekracht betrok ons al vroeg in het proces bij de plannen. Dat gaf hen en ons de tijd om verschillende opties te bekijken en problemen voor te zijn. Dat bespaarde niet alleen veel tijd maar ook een hoop onaangename verrassingen én onnodige kosten.

contact

Bezoekadres 

Watertoren Assendelft

Communicatieweg Oost 12

1566PK Assendelft

 

Bel  voor advies of meer informatie met Piet Smit via 075 303 06 62 of stuur een e-mail naar psmit@agile-connected.nl.

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website is met veel plezier gemaakt door

Renee Vrijman Ontwerp- en adviesbureau & Tekstbureau Karen Brom

AGILE 

CONTACT

bottom of page