top of page
AGILE_CONNECTED.png

PROJECTEN

TOP
Schermafbeelding 2019-09-18 om 11.13.34.

In april 2016 namen de kersverse eigenaren van de Watertoren contact met ons op: of Agile Connected een internetverbinding konden leveren. Een van de markantste gebouwen in het Zaanse landschap zou huisvesting gaan bieden aan een fiks aantal ondernemers én een restaurant op de bovenste verdieping. Bij het bespreken van de bestemming van de watertoren, begrepen we meteen dat het een uiterst modern gebouw zou worden maar dat het karakter van de toren behouden moest blijven.

Multi-tenant internetoplossingen

Elke verdieping zou een andere ‘bewoner’ krijgen. Dat betekende dat we een netwerk moesten ontwerpen waarbij elke ondernemer/huurder zijn deel van de beschikbare bandbreedte zou krijgen. In verband met de AVG, en huurders waaronder een notaris, accountants en financieel adviseurs, moesten deze netwerken bovendien strikt van elkaar gescheiden blijven.   >>>

dehoop_agile_connected.png

In 2017 kwamen we in contact met Cyril Stom van de Crealisatiecoöperatie. Hij was een van de initiatiefnemers die van kartonfabriek De Hoop een creatieve broedplaats maakten.

Hij vertelde enthousiast over de plannen. Die waren nog pril, maar kregen al snel vorm. De hal van 11.000m2 moest huisvesting gaan bieden aan 150-200 creatieve ondernemers. De units zouden de huurders zelf bouwen en een internetverbinding stond hoog op de verlanglijst.

Dit soort projecten, het ombouwen van een enorme bedrijfshal naar een multi-tenant gebouw, brengen uitdagingen met zich mee:  >>>

Schermafbeelding 2019-10-24 om 15.14.22.

Achtersluispolder Zaandam

Op een industrieterrein is ‘goed internet’ niet altijd vanzelfsprekend. Het project Maakgemeenschap De Hoop in de Achtersluispolder in Zaandam is daar een mooi voorbeeld van. Zo ondervonden ook de heren van Corporatiekracht, projectleiders in de bouw van het Migrantenhotel.

De 122 appartementen werden gebouwd volgens een modulair bouwsysteem en ingericht door Ursem Modulaire Bouw uit Wognum. In die appartementen worden arbeidsmigranten van verschillende nationaliteiten gehuisvest.

Beperkt isolatie het wifisignaal?

Uit de gesprekken met Corporatiekracht bleek dat de te bouwen appartementen flink zouden worden geïsoleerd. Het was nog maar de vraag of een internetverbinding via wifi-antennes op de gangen voldoende zouden zijn om elk appartement van internet te voorzien. >>>

Craftsmenhotel_agile.png

Een hotel kan niet zonder internet. Er werd ons gevraagd een netwerk te realiseren dat zowel voor de gasten, als voor het hotel en het personeel in een goede internetverbinding zou voorzien.

De verbouwing van dit hotel was al in volle gang toen we in gesprek kwamen met de nieuwe eigenaresse. Het prachtige pand aan de Singel werd totaal gerenoveerd. Alle kamers werden gemoderniseerd en de nieuwe inrichting zorgde voor de sfeer van een chique boutique hotel. De naam van het hotel, The Craftsmen, komt dan ook mooi tot uitdrukking in de inrichting van de verschillende hotelkamers, die namen dragen als The Clockmaker, The Carthographer en The Bikebuilder. >>>

Schermafbeelding 2019-12-04 om 10.38.19.

Zaannotarissen

Een bedrijf dat groeit, dynamisch is en werkt vanaf verschillende locaties, heeft behoefte aan een flexibel netwerk. Zo’n netwerk moet mee kunnen groeien met het bedrijf, de personen die er werken en de systemen die zij gebruiken. 

 

Zaannotarissen is daarvan een mooi voorbeeld. 

 

Bedrijfsgroei vraagt om een ‘Agile Connection’

Een paar jaar geleden vroeg Zaannotarissen (toen nog Kurk & Jacobs) om advies en offerte voor het herzien van hun telecommunicatie. Zou het vervangen van de conventionele telefooncentrale de communicatie en de bedrijfsvoering niet een stuk efficiënter maken? En konden ze daarmee de dienstverlening niet stukken verbeteren?

 

Tijdens het adviesgesprek inventariseerden we de wensen en de plannen van de Zaanse notarissen. Het plan: een fusie met een notariskantoor in Wormerveer en zo de beschikking hebben over twee vestigingen.  >>>

Bezoekadres 

Watertoren Assendelft

Communicatieweg Oost 12

1566PK Assendelft

 

Bel  voor advies of meer informatie met Piet Smit via 075 303 06 62 of stuur een e-mail naar psmit@agile-connected.nl.

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website is met veel plezier gemaakt door

Renee Vrijman Ontwerp- en adviesbureau & Tekstbureau Karen Brom

AGILE 

CONTACT

bottom of page