top of page
AGILE_CONNECTED.png

THE CRAFTSMEN HOTEL

Amsterdam 
Bedrijfsnetwerk en Wifi
TOP

Een hotel kan niet zonder internet. Er werd ons gevraagd een netwerk te realiseren dat zowel voor de gasten, als voor het hotel en het personeel in een goede internetverbinding zou voorzien.

De verbouwing van dit hotel was al in volle gang toen we in gesprek kwamen met de nieuwe eigenaresse. Het prachtige pand aan de Singel werd totaal gerenoveerd. Alle kamers werden gemoderniseerd en de nieuwe inrichting zorgde voor de sfeer van een chique boutique hotel. De naam van het hotel, The Craftsmen, komt dan ook mooi tot uitdrukking in de inrichting van de verschillende hotelkamers, die namen dragen als The Clockmaker, The Carthographer en The Bikebuilder. 

 

Omdat de verbouwing zich in een gevorderde staat bevond liepen we tegen een aantal uitdagingen aan:

 

  • Vanwege de brandveiligheid (en alle eisen die daaraan gesteld worden) was elke kamer inmiddels voorzien van brandwerende isolatie. Een aantal vloeren, bijvoorbeeld van de badkamers, had een metalen ondergrond. Beiden kunnen het een wifi-signaal behoorlijk lastig maken!

  • De databekabeling was al aangelegd en alle muren waren al gestuukt, muren weer openhalen was natuurlijk geen optie.

  • In sommige ruimtes waar wifi nodig is, was geen databekabeling aangelegd.

  • De hotelkamers werden bijzonder smaakvol ingericht, het verzoek was of we de wifi-antennes uit zicht konden plaatsen.

 

Agile oplossingen voor The Craftsmen Hotel

 

Wensen en mogelijkheden werden in kaart gebracht. Voor elke wens en elke horde die genomen moest worden bedachten we ‘agile’ oplossingen:

 

  • Elke hotelkamer beschikte over een data-aansluiting op de plaats waar de televisies moesten komen. We vroegen partner Timp & Simons mee te denken over welk model tv het meest geschikt zou zijn voor dit hotel. Gezien de wens van de eigenaresse, zochten we naar een tv waarbij de wifi-antenne achter de televisie kon worden geplaatst. Naast het advies voor een geschikt model televisie bood Timp & Simons het hotel ook een goed alternatief voor televisie via de kabel: een verbinding via de satelliet. Zo kwam een groot deel van de maandelijkse kosten voor een kabelaansluiting te vervallen.

  • We realiseerden een netwerk dat op elke hotelkamer de gast voorziet van wifi. Het netwerk voor het management is door het hele hotel beschikbaar.

  • Voor de ruimtes die niet beschikten over databekabeling gebruikten we mesh-antennes. Deze antennes pikken het wifi-signaal van een andere antenne op en geven het door. Muren en wanden werden intact gelaten, tot groot genoegen van de opdrachtgeefster.

 

Het netwerk dat we aanlegden in The Craftsmen is ‘agile’, wat flexibel of lenig betekent. Het grote voordeel van zo’n ‘agile’ netwerk is dat andere systemen waar het hotel gebruikt van maakt, hierop kunnen worden aangesloten. In dit project sloten we bijvoorbeeld ook de beveiligingscamera’s  en de regulatie van de airco per kamer op het netwerk aan. The Craftsmen Hotel is Agile Connected!

INTERNET
contact

Bezoekadres 

Watertoren Assendelft

Communicatieweg Oost 12

1566PK Assendelft

 

Bel  voor advies of meer informatie met Piet Smit via 075 303 06 62 of stuur een e-mail naar psmit@agile-connected.nl.

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website is met veel plezier gemaakt door

Renee Vrijman Ontwerp- en adviesbureau & Tekstbureau Karen Brom

AGILE 

CONTACT

craftsmenhotel2.png
bottom of page